miercuri, 30 iunie 2010

Miting de protest in fata Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB)Sindicatul Tinerilor Profesori din Romania a protestat astazi in fata Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si a Ministerului Educatiei impotriva coruptiei generalizate din sistem. ISMB si Ministerul Educatiei nu au inca o pozitie oficiala fata de averile imense facute de profesorii angajati in inspectorat sau minister ca inspectori sau directori.

Exemple de averi facute din salarii de bugetari in educatie:


Marin Corina detine:

3 terenuri cumparate in 2006 si 2007
3 masini (Ford, Renault si VW Passat)

Bijuterii de 26.000 de euro (echivalent cam cu
2,5 kg de aur)

A facut 5 conturi in banca numai in 2009 dupa cum urmeaza:
ING BANK 152.300 EURO
ING BANK 1,4 MILIARDE DE LEI VECHI
BANCA TRANSILVANIA 2,5 MILIARDE LEI VECHI
BANC POST 2,13 MILIARDE LEI VECHI
ALPHA BANK 2,58 MILIARDE DE LEI VECHI

Chertes Corina
detine:

4 terenuri cumparate intre 2001-2007
2 cladiri cumparate in 2001 si 2008 (prima are 328 m2, a doua are 4200 m2)
1 autoturim Audi A8 cumparat 2005
1 motocicleta Kawasaki cumparat 2007


Bijuterii de 26.000 de euro (echivalent cam cu 2,5 kg de aur)

Chiar nu isi pune nimeni problema cum au facut aceste persoane o avere colosala?


In acest timp, copiii invata dupa manuale de pe vremea lui Emil Constantinescu si se bucura ca pot fuma liber in scolile Ministerului "Educatiei".Vom prezenta si alte cazuri de averi facute din "educatie" (coruptia din educatie).


vineri, 25 iunie 2010

Ministerul Minciunii şi greva profesorilor

Deşi ştia că "Sunt mulţi profesori care spun azi - 9 iunie 2010 - că nu încheie situaţia şcolară", ministrul Funeriu anunţă pe 9 iunie 2010:

Declaraţia ministrului Funeriu seamană cu promisiunile partidului care l-a pus ministru intrucat nu puteai sa dai ca sigur în 9 iunie 2010 ce vor face toţi profesorii pe 11 iunie.
Ministerul, inspectoratele şi şcolile ştiau că au profesori care sunt în grevă, profesori care au semnat zi de zi "GREVĂ" în condică şi anunţand pe toate căile faptul că nu încetează protestul, deşi afişele puse au fost rupte de slugile directorilor corupţi:În condică se poate observa că ultima semnătură încercuită este cea a directoarei Buciu, cea nu ştia că există profesori în grevă deşi chiar şi ea făcea grevă.Cei mai avantajaţi au fost ca de obicei cei care nu fac grevă, dar nu îşi fac nici orele, în schimb îşi încasează salariile întregi pentru că sunt oamenii de încredere ai directorilor corupţi, gaşca care votează la ordin. Acesta este un motiv pentru care unii oameni nu fac grevă. Vin la şcoală fluierand (la propriu) o dată pe lună, îşi iau salariul la care se adaugă eventual o gradaţie de merit şi ... sunt mulţumiţi. Noi ne-am făcut orele făcand şi pregătire suplimentară neplătite.Lista cu profesorii grevişti pe uşa cancelariei.Lista cu profesorii grevişti pe uşa liceului.Minciuna spusă tribunalului de oamenii care dirijează "educaţia": "Începand cu data de 31.05.2010 nu a anunţat că este în grevă"Semnăturile şi ştampilele Minciunii. Inspectorul general Cristian Alexandrescu şi directoarea Ilinca Buciu.