duminică, 31 octombrie 2010

Directori pe baza de cumetrii - astazi Florica Alexandrescu, sotia inspectorului general corupt Cristian Alexandrescu - un parvenit al regimului



preluare din Romania Libera, articol scris de Cristina Boiangiu

Numirea directorilor la mai multe institutii de invatamant din Capitala a ajuns motiv de dispute intre sindicalisti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
In timp ce sindicalistii au acuzat ca numirea s-a facut pe baza de relatii de rudenie, inspectorul general a declarat ca s-au avut in vedere doar criterii de competenta.
Crize la directori
"Comitetul de Criza al Federatiei Educatiei Nationale a descoperit mai multe probleme legate de numirea cu delegatie a unor directori de unitati de invatamant la nivelul municipiului Bucuresti.
Chiar in pragul noului an scolar, inspectorul general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a gasit de cuviinta sa schimbe peste 200 de directori si directori ajuncti din functie. Printre cei numiti se afla si mai multe rude ale angajatilor Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti", au declarat reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN). Acestia au constituit un comitet de criza care a investigat cum s-au realizat numirile in functie.

Legea cumetriilor
"Credeam ca legea cumetriilor a fost abrogata", au precizat sindicalistii de la FEN, care au acuzat faptul ca inca mai sunt folosite aceste metode la numirea directorilor din Capitala. Reprezentantii FEN au atras atentia asupra faptului ca au fost retrase anumite persoane in ultima clipa de pe lista de propuneri ca urmare a presiunilor facute asupra ministrului si a inspectorului general de catre lideri ai sindicatelor obediente actualei conduceri a MECT.

ISMB respinge acuzatiile
Inspectorul general Cristian Alexandrescu a respins acuzatiile formulate de FEN si a precizat ca numirile s-au facut pe criterii de competenta si nu s-a tinut cont de gradul de rudenie. Directorii numiti prin delegatie isi vor pastra posturile pana la organizarea concursurilor, in urma carora se vor decide persoanele care raman in functiile de conducere.
Multe dintre schimbari s-au realizat pentru ca fostii directori nu au realizat planurile de scolarizare, au avut un management financiar defectuos etc.

NEMULTUMIRI
» Noi directori
Printre noii directori, despre care sindicalistii spun ca au fost numiti pe baza de cumetrie, sunt Florica Alexandrescu, sotia inspectorului general Cristian Alexandrescu, care a ajuns director la Liceul Teoretic "Ion Creanga".

19 comentarii:

  1. Am primit la poşta redacţiei

    În vreme ce ds. protestati in fata liceului Creanga, doamna directoare se afla, pentru 2 saptamini, la Lisabona, cu toti sefii de la sindicat fsli sector 4!! Cica proiect european! Ca asa o fi proiectul, patronatul cu sindicatul se plimba prin lume in vreme ce lucrurile dau in clocot.
    Cit despre sindicate... Becic e de fapt membra pdl, Trifu are tot felul de afaceri (gradinita sau after school, magazin...)

    RăspundețiȘtergere
  2. Total adevarata afirmatia de mai sus! Doamna directoare a lipsit de la scoala nu numai pentru a merge la Lisabona! Din cauza unor probleme de sanatate a absentat 2 luni calendaristice. Pana aici nicio problema.A fost femeia bolnava.Daca un coleg insa are probleme cere certificate si dovezi peste dovezi, pana se lasa omul pagubas! Unde este doamna corectitudinea dvs atat de aclamata? Incadrarile sunt facute dupa bunul plac, fara ca profesorul sa fie instiintat decat pe 1 septembrie. Clasele bune merg la pilele ei si celelalte la prosti! Repet unde va e corectitudinea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant este ca multi directori au fost inlocuiti in aceasta vacanta, doamna Florica nu. Sotul ei ii da tot timpul delegatie sa conduca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din ce se vehiculeaza in capitala, doamna director poate fi data in judecata invocandu-se temeiul hartuirii morale. Doamna am inteles ca foloseste des exprimari precum:"scoala mea""cati angajati am astazi in scoala?","cand eram si eu un simplu profesor".Nu va e frica doamna de probele pe care le-au tot adunat profesorii acestia de-a lungul anilor? Nu mizati pe bunul simt al acestora..pentru ca s-ar putea sa aiba limite. Si nu uitati ca scoala nu este un bun mostenit testamentar!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt câteva licee în Bucureşti în care profesorii sunt realmente terorizaţi. Cele mai multe reclamaţii şi abuzuri vin din directia Creangă (indiscutabil locul 1), Lazăr, Şincai şi Victor Babeş. Cum poţi să reclami abuzurile din Creangă la Inspectorat când soţul directoarei este inspectorul general?
    In cazurile acestea se pot adresa cereri de chemare în judecată pentru despăgubiri morale. Cu câteva procese de genul acesta s-ar schimba multe in atmosfera învăţământului bucureştean.
    Din pacate sindicatele tradiţionale sunt mână în mână cu directorii/inspectorii. Îşi petrec vacanţele împreună şi nenorocesc oamenii împreună.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate verifica foarte usor, urmarindu-se incadrarile anilor anteriori daca directoarea a respectat principiul continuitatilor in incadrare si daca fiecare profesor a primit clase impartite in mod corespunzator. Inteleg ca la matematica o anumita clasa de real revine in fiecare an aceluiasi profesor, desi rezultatele la bacalaureat ale elevilor nu il recomanda in mod special...Eu nu stiu cum accepta oamenii acestia un asemenea tratament! Nu va mai plangeti atata si faceti ceva! Trebuie sa se faca totusi dreptate! Au intrat si portocalii de-ai lor in puscarii, au fost destituiti din cauza neregulilor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Terorista Alexandrescu va fi inlocuita de robotul Anda Barbu, omul ei de lucru, care se lasa umilita pentru ca vrea sa guste din placerea directoriei.Oricum, liceul este condus de Anda Barbu, mult mai competenta decat Florica. Doamnei Alexandrescu ii ramane doar bucuria de a-si teroriza angajatii de pe plantatia ei. daca Anda Barbu ar avea sustinerea unui sot-inspector probabil ca i-ar lua fata parvenitei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand auzi ca o nulitate ajunge director adjunct la o scoala importanta din Bucuresti, intelegi care este politica acestui guvern nefericit.La scoala 79, doamna Tuchila Loredana a devenit peste noapte ce n-ar fi visat in viata ei. O profesoara mediocra cu un discurs aproape infantil, de la care nu am invatat nimic corect in 2 ani de pregatire. A abuzat de urechile noastre cu moldoveneasca ei repezita si cu povestile despre sotul plecat si copilul nazdravan.Ii plangem pe cei de la 79 si ne bucuram ca nu mai suntem elevii ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salariaţii supuşi abuzurilor de la Liceul Ion Creanga sau Scoala 79 sunt rugati sa apeleze la tel.0724-200-444 pentru a stabili modalitatea in care Sindicatul Tinerilor Profesori din Romania va poate ajuta. Confidentialitatea este garantata. Multumim pentru întelegere

    RăspundețiȘtergere
  10. Am ajuns sa vorbim de confidentialitate...desi eu stiu ca traim intr-un regim democratic...atata timp cat drepturile sunt incalcate se impune legea. Eu sunt de acord cu multe dintre hotararile ministrului actual legate de educatie.Ele nu pot insa functiona eficient atata timp cat profesorilor li se impune dar nu li se da, nu sunt motivati. "Eu stiu ca suntem platiti cu un salariu de mizerie" Pai daca stiti domnilor directori atunci incercati macar sa fiti un factor de echilibru , un mediator intre directivele ministeriale si drepturile profesorilor...La urma urmei sunteti tot profesori sau mai insel? A...am uitat...nu mai sunteti simplii profesori! Si cand acestia incearca timid prin manifestari sa obtina ce l-i se cuvine, nu mai musamalizati, nu-i mai sunati amenintandu-i sau santajandu-i, pentru ca de drepturile obtinute va veti bucura si voi!

    RăspundețiȘtergere
  11. In ultima saptamana de scoala, doamna Alexandrescu si-a insotit sotul inspector in Anglia, in calitate de sotie, evident, pentru ca alta calitate nu are! Asadar, pe banii inspectoratului se merge in vacante... Profesoara de muzica a organizat o serbare de Craciun. Doamna Florica, venita din Occident a afirmat: "Sper ca mi-ati pregatit ceva frumos!" Serbarea era asadar data in cinstea ei, a Ceauseascai si nu pentru copii sau cadrele didactice care o meritau. Tot ea, biata, a stabilit consiliul profesoral in data de 23 decembrie la ora 14. I-a obligat pe profesorii sa respecte programul stabilit si ...surpriza...ea a lipsit de la consiliu, intrucat i se ardeau sarmalele pe foc. Sedinta a fost tinuta de directorul adjunct. Cu o seara inainte, in cancelarie, a pus sa fie organizata o petrecere pentru profesori. I-a obligat sa plateasca cate 10 lei. Oamenii au venit, din bun simt sau prostie...In scoala nu functionau toaletele...astfel incat cu mainile jegoase, dupa serbare, profesorii s-au "imbuibat" cu niste tartine! Pentru elevi a pus sa fie organizata o petrecere cu bani, sa mai stranga si ea pentru fondul liceului...Pentru ca aia mici, s-au zbenghuit pana pe la 20.00, le-a spus cadrelor didactice sa nu indrazneasca sa plece pana la ora aceea din unitate...aceasta este povestea din ajun a florichii alexandrescu!Ne-a lasat copiii corigenti, predand o materie care nu exista in programa scolara, fiindca pozeaza in exigenta suprema. Pana in ultima zi de scoala, nu a putut sa le puna a doua nota, a asteptat ultima saptamana...asa stie ea ca scrie in regulamente. sunt extrem de suparat, si sper sa ne strangem mai multi, profesori, parinti, elevi si sa reusim sa o dam jos pe parvenita asta...eu zic sa mergem la televiziunile cu audienta sa reclamam toate aceste nereguli, daca profesorii aia sau personalul auxiliar nu face nimic, doar se plang altora!

    RăspundețiȘtergere
  12. A fost destituita pe motivul incompatibilitatii in primele zile ale lunii ianuarie. Ea spune ca si-a dat demisia. Asta o pot crede doar prostii.Nu incompatibilitatea, ci rautatea fara margini, zecile de reclamatii au condus la decizia asta. In sfarsit face si gruparea asta portocalie ceva corect. Cei de sus nu stiu insa ca sotul ramas inspector s-a gandit la o formula avantajoasa pentru sotie, astfel incat sa conduca din umbra tot ea. A numit-o directoare plina pe adjuncta si adjunta pe cea pe care o pusesera sa supravegheze situatia din scoala alaturata, 79. S-a reinstalat repede in consiliul de administratie sa aiba control asupra liceului si acum ii ramane sa priveasca usa care dadea spre cabinetul ei. Biata de ea:))))))))Scenariu: una peste alta va fi un simplu profesor, va completa condica la mai multe clase, va face de serviciu pe scoala:))))Ce mi se pare cel mai amuzant este faptul ca inspectorii trecuti, bieti ingineri asa cum ii numeste, nu au demis-o. O face insa, prin semnatura, sotul. Bad boy, bad boy:))))Cucoana, iti urez sa ai parte de ce ai dat si tu altora si as vrea sa stii pe viitor ca orice nas isi are nasul. Il stii tu pe al tau...sau pe a ta, cum sa ii zic?:)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Florico, pana ti se clarifica situatia, tu joci cacealma, bravezi! Lasa provizoratul, ca nu mai apucati voi sa conduceti anul viitor. Sa iti iei concediu medical pe viata, cucoana! Nu mai da sfaturi ca nu mai ai nicio pozitie. Stai dracu linistita si lasa liceul ala, ca merge cu tine sau fara!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cristian Alexandrescu se află în conflict de interese numindu-şi soţia director.

    RăspundețiȘtergere
  15. Art. 2531

    Conflictul de interese

    Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Tin a preciza ca doamna directoare si a dat demisia doar pentru doua saptamani, dupa a revenit. Daca asta e normal...

    RăspundețiȘtergere
  17. Faptul ca toate comentariile legate de liceul ion creanga sunt postate anonim spune multe despre atmosfera de teroare instaurata de sotia fostului inspector general.
    Simularea demisiei si revenirea au legatura cu coflictul de interese dat de faptul ca a fost numita in familie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Un cadru didactic21 ianuarie 2013 la 22:12

    Doamna Florica (numită de elevi "tanti Florica")are deja multe conflicte la activ. Reuşeşte să intre foarte uşor în conflict cu cadrele didactice.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt elev in clasa a 9 in cnic bucuresti. prietenul meu este in consiliul elevilor. mia povestit multe despre tanti florica, chiar asa i se zice. din cauza ei si a prof eugen orghidan care a fost director in eugen barbu si a facut 10 transferuri intr-un an 250 euro fiecare incasand 2.500 euro mita pe un an, a plecat cea mai buna prof din tot liceul MARINELA MECA. asta doar pt ca asa a vrut florica, a vrut scandal, ei bine a avut. si aici nu sa terminat. ci continua. noi elevii avem un cuvant de spus si o sa o facem

    RăspundețiȘtergere