joi, 7 octombrie 2010

Titularizări ilegale, angajări de la privat la stat , abuzuri şi corupţie, învăţământul românesc

Domeniul educaţiei a devenit în ultimul timp un domeniu comercial. Se vinde orice. Altfel din ce ar trăi unii directori şi inspectori. Credeţi că inspectorii îşi aşteaptă cu emoţie ziua salariului? Averile declarate şi cele nedeclarate credeţi că sunt facute din venituri legal obţinute?

Anul acesta s-au făcut cele mai multe titularizări ilegale din ultimii 20 de ani. Profesorii corecţi şi care au dat examen de titularizare au fost lăsaţi cu câteva ore sau chiar fără ore. Alţii mai abili au dat examene la şcoli private, nu au predat o oră în ele şi în acelaşi an s-au detaşat, apoi transferat la stat. Iata cum statul român angajează în anul 2010 de la privat către stat. Deşi calendarul mişcării personalului didactic prevede că detaşările se fac înaintea titularizărilor, acest lucru este încălcat pentru ca afacerile să meargă.

Evident că ministerul Funeriu nu are nici un proiect legat de reducerea corupţiei în educaţie pentru că scopul nu este acesta, ci crearea unui sistem care să pregătească slugi ascultătoare pentru o clasă politică parazitară. Şi bineînţeles că cea mai importantă calitate căutată este obedienţa. În România lecţia corupţiei se învaţă la şcoală. Profesori sunt fanarioţii care ne conduc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu