duminică, 30 ianuarie 2011

Ticăloşie în Colegiul Naţional "George Coşbuc"


Articol reprodus după "Adevărul de seară"


Gabriela Dumitru, tânăra în vârstă de 19 ani din Capitală, care s-a sinucis sâmbătă spre duminică noaptea, aruncându-se de la etajul 10, fusese părăsită de profesorul de filosofie din liceu cu care avea o relaţie.

Părinţii fetei şi unii dintre colegii acesteia susţin că tânăra a primit în noaptea în care s-a sinucis un mail în care cadrul didactic, Walther Prager, o anunţa că o părăseşte, fiindcă şi-a găsit o altă iubită.

Relaţia dintre Gabriela Dumitru şi profesorul de filosofie Walther Prager datează încă de pe vremea când tânăra era elevă. Gabriela, o fire interiorizată şi emotivă, aşa cum o caracterizează una dintre colegele sale, Maria, s-a îndrăgostit de profesorul său de filosofie care i-a făcut avansuri.

Profesorul căsătorit îi promitea că o va lua de nevastă

Walther Prager, un bărbat la circa 35 de ani, i-a promis acesteia că se va căsători cu ea. “Au început relaţia din septembrie 2009. Erau destul de distanţi în liceu, ca să nu dea de bănuit. Ea credea că se vor căsători, pentru că el aşa îi promisese. Walther Prager este căsătorit şi are un copil. El îi spunea însă că va divorţa”, a declarat una dintre prietenele fetei. Relaţia dintre profesorul de filosofie şi elevă este o cunoscută chiar şi pentru unii profesori din liceu.

Una dintre profesoarele fetei admite că, la înmormântarea tinerei, foştii elevi discutau despre faptul că fata şi profesorul de filosofie erau împreună. Părinţii tinerei încă nu şi-au revenit din şocul provocat de moartea unicului copil. „După ce el i-a spus că o părăseşte, ea i-a dat mai multe mail-uri şi mesaje în care i-a spus că îşi va lua viaţa. Ultimul mesaj pe care el i l-a trimis ei a fost ‹‹Felicitări pentru viaţă!››. Fata mea îi trimisese mai multe mesaje în care l-a avertizat că se va sinucide. Să-l bată şi pe el Dumnezeu aşa cum m-a bătut pe mine”, a spus mama tinerei, care a izbucnit în lacrimi. Profesorul Prager nu a putut fi contactat până în acest moment.

Fosta directoare a liceului, actriţă în „Monologurile vaginului“Deşi considerat pe locul 5 în topul celor mai performante licee din Bucureşti, Colegiul Naţional “George Coşbuc” excelează în materie de scandaluri. În urmă cu doi ani, directoarea liceului de la acea dată, Ilinca Buciu, a fost implicată într-un scandal mediatic, după ce a devenit protagonistă în piesa „Monologurile vaginului“ de Eve Ensler.

Potrivit ziarului Cancan, din distribuţie făceau parte şi câteva eleve, iar textul abunda în replici precum “Dragă, n-ai vrea tu să-mi mângâi vaginul?“ sau „Eu am întrebat-o dacă bărbieritul vaginului o să-l opreasca pe el să şi-o mai tragă pe unde poate“.

Cel mai recent scandal de la acest liceu a avut loc în urmă cu circa 3 luni când un elev de clasa a V-a fost lovit cu piciorul în stomac de un coleg şi a ajuns la spital.

Conducerea coruptă a liceului, Buciu Ilinca, Coţovanu Sorina şi Consiliul de Administraţie i-au dat lui Walther Prager calificativ "FOARTE BINE" deşi stiau că dă la propriile eleve din Colegiul Coşbuc, continuând chiar să fie profesor la Colegiul Coşbuc şi în 2010. Walther Prager a fost adus în locul unui profesorului titular Horia Pătraşcu care nu era era pe placul conducerii corupte a Colegiului, Prager fiind pila directoarei Buciu Ilinca şi colegul acesteia de liceu. Aceasta a atras în colegiu oameni de proastă calitate şi lipsiţi de caracter printre care şi Prager.

În acelaşi timp profesorii merituoşi sunt persecutaţi în Colegiul Coşbuc de către lichele.


O singură concluzie: TICĂLOŞI